antecedents

Qui som

Història

Els TeMA es varen iniciar l’any 2002 sota el nom de Tallers Musicals d’Avinyó quan Montserrat Vilar, pianista i pedagoga avinyonenca, va veure la necessitat d’ apropar la música al poble d’Avinyó. Tot va començar amb 2 cursos: un de reforç d’instrument i petit grup musical i l’altre de música i moviment pels més menuts del poble.

Any rere any els cursos varen augmentar el nombre d’alumnes i Montserrat Vilar va decidir incloure el jazz, la música moderna i percussió com a part del programa de Tallers. Va ser aquí on Santi Careta, actual director artístic del projecte, va començar a coordinar la setmana de jazz i música moderna.

L’Associació d’Amics de la Música d’Avinyó es va fundar l’any 2005 per tal de col·laborar amb la fundadora dels TeMA per tirar endavant el projecte a nivell logístic, administratiu i de promoció. El segon objectiu de l’Associació va ser impulsar l’ Aula de Música d’Avinyó, que actualment compta amb una cinquantena d’alumnes, un equip de 7 professores i està en procés de municipalitzar-se.

Des del 2011 Santi Careta va agafar les regnes del projecte fins al dia d’avui. El juliol del 2024 els TeMA celebren la 22a edició.

Durant aquests anys el projecte ha evolucionat fins arribar al punt actual on podem dir que no són tansols tallers de música sinó una experiència artística i vital tant per l’alumnat, els seus familiars, el professorat, el públic general i els habitants d’Avinyó i rodalies.

qui som

Premis i mentoratge

L’any 2009 el Rotary Club Manresa- Bages  va guardonar els VII Tallers Musicals d’Avinyó amb el PREMI SIMEÓ SELGA (7ena edició).

Durant el 2020 el nostre projecte va ser seleccionat per a formar part del programa IMPULSA de Fundació Catalunya Cultura. Podeu fer una ullada aquí a la seva brillant tasca formativa, d’acompanyament de projectes culturals, l'impuls del mecenatge i l'afavoriment de la relació entre projectes culturals i empreses.

Així mateix, l'any 2023, l’Acadèmia Catalana de la Música va nominar el Festival TeMA al PREMI ALÍCIA - PROJECTE EDUCATIU.