
PROFESSORA DELS TALLERS de MÚSICA PRENATAL i MÚSICA PER A NADONS I FAMÍLIA i creadora de l’espectacle CANÇONS MENUDES
GEMMA BAÑOS
BIO
Educadora infantil, grau professional de piano i musicoterapeuta especialitzada en Musicoteràpia prenatal segons el mètode Musicoteràpia Focal Obstètrica de Gabriel F.Federico, facilitadora de Cant prenatal segons el mètode ML Aucher. Formada en Pedagogia musical en la primera infància (0 a 3 anys) amb cursos de formació especialitzats (Dàmaris Gelabert, E.Gordon...).
Des de 2006 treballa com a especialista de música per a nadons en escoles bressol, escoles de música i espais de criança a Catalunya i Balears. El 2012 crea el seu projecte “Embaràs i part musical” on acompanya a través de la musicoteràpia a les mares embarassades i els nadons encara dins la panxa. Crea i co-dirigeix el taller musical per a embarassades “Abans de néixer al Palau” i participa en els tallers-espectacle dirigits a nadons “Bim bom, nadons al Palau” i “Zig zag, passets al Palau” del Palau de la Música Catalana des de 2012. Recentment publica el seu primer disc de cançons per a nadons, juntament amb Marta Canellas, “Cançons Menudes” de l’editorial Bellaterra Música.

PROFESSORA DELS TALLERS de MÚSICA PER A NADONS I FAMÍLIA
ANNA VEGA
BIO
Mare i músic. Pianista, clarinetista, i tocadora d’altres instruments, treballant des de fa molts anys en la pedagogía musical per apropar i compartir la música des dels més menuts als més grans (nadons, infants, adolescents, embarassades, adults i avis) a través del cos, les emocions i el moviment.
Professora del Conservatori Municipal de Música de Manresa des de l’any 2004, codirectora, cocreadora i intèrpret dels espectacles Bada Botó i Buffa! que tenen l’origen en el marc del servei educatiu Rexics del Teatre Kursaal de Manresa, i coautora dels contes-cd i els llibrets pedagògics “Bada Botó” i la “Màgia del Napbuf al bosc “publicats per Bellaterra editorial.
Li encanta compartir recursos pedagògics i musicals dedicant-se a la formació de professionals de diferents àmbits (docents, músics, ballarins, personal sanitari, professionals relacionats amb la diversitat funcional...), i aprofita qualsevol ocasió per a seguir vibrant amb la música i el ritme, ja sigui dalt dels escenaris com a peu pla, amb la percussió corporal, les danses, les sessions familiars...

PROFESSORA DELS TALLERS de MÚSICA PER A NADONS I FAMÍLIA
MERCÈ REDORTA
BIO
Psicopedagoga, musicoterapeuta i pedadoga musical en l’especialitat de flauta travessera a l’ESMUC. És musicoterapeuta especialitzada principalment en l’etapa dels 0 als 6 anys, amb formacions especialitzades de Music Learn Theory d’E. Gordon, Musicoteràpia infantil i intervenció corporal amb infants amb TEA, entre d’altres. Ha publicat dos article sobre musicoteràpia i l’estimulació primerenca a la revista Sonograma (2019) i a Imagine Magazine Music Therapy (2021), i en aquesta també ha publicat un article sobre musicoteràpia adaptativa (2023). Actualment està cursant el NICU-MT Certificate (Florida State University) sobre la intervenció clínica en nounats. Combina el treball com a musicoterapeuta a Nexe Fundació, amb infants de 0 a 6 anys amb pluridiscapacitat, amb la docència a l’Escola Muncipial de Música de Navàs, realitzant classes de música en família, flauta travessera i direcció de diferents grups corals.

PROFESSORS DEL TALLER de CIRC i MÚSICA PER A INFANTS
HOTEL IOCANDI
BIO
La companyia Hotel iocandi neix a principis de l’any 2012, quan el Tomeu Amer i la Griselda Juncà ens retrobem a Barcelona. D’aquest encontre i de les ganes mútues de fusionar les nostres dèries i les nostres disciplines de circ, neix la peça curta Esquerdes, seleccionada pel projecte Camins Emergents 2013. A la primavera del 2014 s’afegeix al projecte la cantant i contrabaixista Joana Gomila i els tres emprenem la creació de la versió llarga d’Esquerdes, estrenada el maig de 2015 a la Fira Trapezi de Reus. Des d’aleshores, l’espectacle s’ha pogut veure en molts festivals, ciutats i pobles arreu de Catalunya, Espanya, Europa i Àsia. Esquerdes va ser guardonat amb el Premi Zirkolika 2015 com a Millor Espectacle i Premi ATAPIB 2015 a Millor Intèrpret..
El 2019 la companyia crea Peix, estrenat a Fira Tàrrega, on rep el Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d’arts de carrer 2019.
La companyia forma part del Col.lectiu La Persiana i també ha participat a l’espectacle Invisibles, XXI Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular de 9Barris i a Rakkaus, Circ d’Hivern 2018 a Helsinki, Finlàndia.

PROFESSOR DELS TALLERS de FOTOGRAFIA IMPROVISADA PER A INFANTS
TXUS GARCIA
BIO
Pels volts de 2014 en Txus Garcia, després de molts anys treballant en el món del disseny i la imatge, decideix a provar amb la fotografia, disciplina que sempre l’havia atret. Al 2015 el seu amic Gès Burgès del bar Hot Blues d'Igualada l'anima a fer fotos a algun dels concerts de jazz que programa cada dijous. El maridatge entre fotografia i música en directe resulta explosiu i l’afició a la fotografia de concerts va creixent de manera exponencial. Comença a fotografiar tots els concerts i espectacles escènics on el deixen entrar amb la càmera. Poc després entra a formar part de l'equip de fotògrafs de la revista digital “La Tornada”. El 2018 li arriba el primer encàrrec per a fer-se responsable de la fotografia de la Festa Major Alternativa de Sallent (La Fumera), al 2019 rep l'encàrrec del Festival Cantilafont, però és el 2019 que decideix fer el pas definitiu i convertir-se en professional quan la Fira Mediterrània de Manresa el fa responsable de la fotografia de la mostra internacional. Des d'aquest moment ha estat fotògraf del Festival de micro-espectacles Test o del festival de creativitat musical TeMA, que conta amb un planter de professors de primera línea del panorama musical de Catalunya. És aquí on coneix a Michael League, guanyador de 4 Grammys amb la banda de jazz nordamericana Snarky Puppy i el contracta per a un grapat de sessions fotogràfiques. Actualment es dedica plenament a la fotografia i les seves fotos les podem veure a revistes com Mas Jazz Magazine o Enderrock.

PROFESSORA DELS TALLERS de LLEGENDES MUSICADES PER A INFANTS
MAR PUJOL
BIO
Cantautora del Lluçanès. Desfà la veu i la guitarra en una proposta terrenal i etèria a la vegada, que parla tant de quotidianitats com de fets més transcendentals, sovint des de la metàfora. Durant els darrers anys ha compost cançons que prenen com a referents projectes tan propers com Faneka, Marala o les mateixes Maria Arnal o Sílvia Pérez Cruz, una part de les quals ha publicat en el seu primer EP “Trepa” (autoeditat, 2022). És una artista versàtil i convincent, experta en punyir l’ànima d’aquella qui l’escolta.

PROFESSOR del Taller de FORRÓ i danses de Brasil
David Bosco
David Bosco és professor i coreògraf de Samba de Gafieira, Samba no Pé i Forró.
També és professor i coreògraf de balls de saló des de l'any 2000 i des de fa més de 7 anys difon la cultura del Forró i la Samba a Barcelona. És un professional dinàmic i polivalent amb experiència i reconeixement a Samba de Gafieira, Samba no Pé i Forró.
David Bosco imparteix classes de dansa als principals congressos d'arreu del món. Creatiu i original, també és creador d'un estil únic i inconfusible: Samsurf, que es caracteritza per la fusió dels moviments corporals del surf amb la samba de la gafieira, la característica més distintiva de la qual és l'ús d'una sabata amb rodets que la fa radical.
Pel Taller de Forro i danses de Brasil dins el marc dels TeMA Bosco estarà acompanyat per la seva parella de ball Isabella Monti.
BIO

PROFESSORA DEL TALLER 'En clau de CLOWN"
COSINSART (Laia Pineda i David Rivera)
BIO
COSINSART, és creada per David Ribera el 2004. L’objectiu principal de COSINSART és la producció, creació i difusió de les arts escèniques on l’humor i té un paper destacable. Dels projectes realitzats fins a dia d’avui en destaquen la producció de DITS EN JOC escrita i dirigida pel mateix David Ribera. Guanyadora del 2on Premi al Millor Espectacle Premi Caixa Manlleu 2005. Finalista a la Mostra de Teatre de Barcelona el 2013. La producció de MARRO DE BRUIXES, espectacle de teatre de carrer estrenat el 2007 a la Fira de Teatre al carrer de Tàrrega. Participa al FITCA (Festival Internacional de Teatro de Calle de Alcorcón) i a La Mostra de Teatre Infantil i Juvenil d'Igualada. Dóna suport a la producció i distribució de LA GUÀRDIA REIAL. Espectacle de carrer estrenat el 15 d’octubre del 2016 al Festival Test, Avinyó, amb el suport a la producció per Testimoni Escènic. Participa al Festival Umore Azoca (País Basc) i al Festival Just for Laugh a Montreal (Canadà). La creació i producció d’AGEGANTATS, en la seva versió fixe, preestrenada durant el Testimoni Escènic 2020 i estrenat a Fira Mediterrània 2020. LAIA PINEDA IGLESIAS (Barcelona 1982) Pallassa, actriu i dinamitzadora teatral. Graduada al Centre de Formació i Investigació Teatral “La Casona” (direcció de Fernando Griffell). Altra formació en diverses disciplines com ara el clown (Claret Papiol, Sergi Estebanell, Pilar Perán, Koldovika G. Vio, Theatre Organic amb Sophie Gazel, Christian Andersen, Fanny Giraud), mim i teatre gestual (a MOVEO amb Olivier Décriaud), dansa contemporània, dansa jazz i flamenc (GéDéCé dansa, Reset Gym i Casa de Andalucía Cerdanyola), teatre social i teatre de l’oprimit (Jordi Forcadas, Julián Boal, Antonio Masegosa i Bárbara Santos). Fa més de 20 anys que es dedica a fer tallers i dinamitzar grups teatrals amb diferents col·lectius, com ara gent gran, infants i joves, persones amb discapacitat intel·lectual, i joves amb risc d’exclusió social. També es dedica a la creació d’espectacles i a la interpretació com a actriu professional. Des de l’any 2008 treballa com a pallassa d’hospital a Pallapupas (www.pallapupas.org). Des de l’any 2010 forma part de la companyia Colabse, en projectes de teatre de carrer i intervencions en espais no convencionals (www.mesapara2.cat). Des de l’any 2019 forma part de la companyia Cosinsart (www.cosinsart.cat), en projectes de teatre de carrer, teatre comunitari i espectacles de clown. DAVID RIBERA CANYADELL (Manresa 1976 ) Director, dramaturg i pallasso, llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de Direcció i Dramatúrgia. Formació de pallasso i pallasso d’hospital amb Pep Vila, Sergi Estebanell, Michael Christensen, Sophie Gazel, Pablo Contestabile, Haim Isaacs, Jean Claude Cotillard, Eric de Sarria, Merche Ochoa i Ami Hattab. S'inicia en teatre de text, escrivint i dirigint Dits en joc i Equilibri Artificial, però ben aviat s’encamina cap al teatre de carrer i el clown. En teatre de carrer forma part de la companyia Colabse des del 2010 amb els espectacles Taula per dos (www.mesapara2.cat) i Sopars Clandestins (@soparsclandestins). Amb Cosinsart (www.cosinsart.cat) des del 2006, amb espectacles de teatre carrer, clown i art comunitari: Marro de Bruixes, La Guàrdia Reial, L’Aniversari, Cosins de barri i Agegantats. Des del 2010 treballa com a pallasso d’hospital a Pallapupas (www.pallapupas.org).

PROFESSORA TALLER PER A PERSONES GRANS
MARTA CANELLAS
BIO
Pedagoga de la música i el moviment, art terapeuta transdisciplinària, autora de diversos materials pedagògics i contes musicals a Bellaterra Música Ed. Combina la docència musical a El Musical de Bellaterra amb projectes d’art i salut en diferents àmbits (benestar personal, salut mental, gerontologia). És part de l’equip de formació del Máster en Artterapia Transdisciplinària de IATBA (Barcelona) i també coordinadora del Post-grau en Música Creativitat i Moviment (organtizat pel Musical de Bellaterra junt amb La Universitat Ramon Llull).

PROFESSORA DEL TALLER de MÚSICA per A INFANTS i de la jornada de FORMACIÓ
NEUS PLANA
BIO
Tarragona, 1988. És intèrpret de la flauta travessera per l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) obtenint el títol l'any 2016 sota la direcció del professor Albert Mora així com percussionista corporal formada en l’àmbit nacional (mètode SSM) i internacional (IBMF Paris 2016, IBMmF Athens 2017, Body Rhythm Hamburg 2018, 2019 i 2021), destacant com a principals influències: Santi Serratosa, Anna Llombart, Keith Terry, Jep Meléndez i Peter Stavrum Nielsen.
Interessada a conèixer el món de la improvisació, ha cursat el postgrau de la formació del professorat de la metodologia IEM (Institut d'Educació Musical) al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el professor Emilio Molina, així com s'ha apropat a les músiques karnàtiques estudiant amb Rafael Reina i al jazz fent formació al taller de Músics de Barcelona.
Actualment, està cursant els estudis de màster flamenc a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Llicenciada en Psicologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV), creu en la música en l'àmbit holístic on interpretació, pedagogia i teràpia formen un tot.
Els grups amb els quals ha treballat com a flautista i percussionista corporal són el Quintet de vent Mon Art, la banda de percussió corporal SSM Big Hand, l'espectacle de claqué i percussió corporal La Gran Fuga i el duet Naisa duo. A l’actualitat, és membre de ConFusión Quartet, una agrupació que barreja el clàssic, el jazz i el flamenc.
A més a més, col·labora en diversos grups de música de cambra així com és formadora de percussió corporal.

PROFESSORA DEL TALLER de MÚSICA per A INFANTS i de la jornada de FORMACIÓ
AINA PLANS
BIO
Nascuda a Artés i resident a Berlín des de l’any 2016, estudia Pedagogia de la Música i el Moviment a la Universität der Künste de Berlín, on treballa com a mentora d’estudiants estrangers i també de suport tècnic al departament de Musikpädagogik. Al març de 2020 és premiada amb la Deutschlandstipendium, beca otorgada pel Ministeri d’Educació i Investigació alemany. Actualment combina la tasca docent amb projectes pedagògics centrats en el multilingüisme d’una banda i en la performance multidisciplinar de l’altra. Ha realitzat diferents cursos de formació musical a l’Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra, a l’associació Orff-Schulwerk de Finlàndia i es va graduar en Rítmica Dalcroze al Conservatori de Bellaterra l’any 2015.

PROFESSORA DEL TALLER de MÚSICA per A INFANTS
SÍLVIA CONSEGAL
BIO
Sílvia Consegal Ventosa, graduada en Pedagogia a l’Escola Superior de Música de Catalunya, realitza el postgrau en Música, Creativitat i Moviment a la Universitat Ramon Llull. Està cursant l’Orff Certification Program a San Francisco (Califòrnia) i és membre d’Orff Catalunya. Actualment treballa a Xamfrà (Centre de música i arts escèniques per la inclusió social al Raval, Barcelona) i a l’Escola Municipal de Música de Mataró com a professora de música i moviment, música amb nadons, i alhora també com professora de clarinet, llenguatge musical i orquestra. Participant i col·laboradora dels TeMA des dels seus inicis.

PROFESSORA DE CANT del TALLER DE VEU
ANA ROSSI
BIO
Aquesta és la trajectòria d’Ana Rossi: És música, cantant i compositora, toca molts instruments i és docent. Va néixer en Rosario, i l'any 2000 es va traslladar a Barcelona, on va començar la seva carrera professional i on viu fins avui, a Tiana.
De ben petita ha participat en la Escuela de los Músicos on va descobrir un amor profund per la música. Ha passat per les escoles provincial i municipal fent piano i llenguatge. Així i tot, quan va haver de triar una carrera, va triar antropologia. Si bé no es dedica professionalment, atresora la curiositat per les humanitats amb lectures i formacions (recenment sobre tot en gènere i decolonialitat), interessos i aprenentatges que transporta al seu dia a dia com a docent i com a artista.
A Barcelona es forma en música moderna en El Taller de Músics i L'Aula de Música moderna del Conservatori del Liceu, a l'escola de Música de Badalona i sobretot amb professores i mestres particulars, fins al dia d'avui, constantment i curiosament. Toca guitarra, piano i percussions.
És docent i sosté que fer classe ha sigut i continua sent la millor de les formacions, on decanta allò que aprèn i la seva comprensió més completa se succeeix en la transmissió del que creu que sap, en el pessigolleig de preguntes, tirant llenya al foc de la curiositat i l'escolta pròpia. Ha treballat a Aules, ESEM, Taller de Músics, Escola de música de Tiana, entre d'altres. En l'actualitat treballa a Xamfrà (centre de música i escena del Raval), a l'escola de música d'Arenys de Munt, Taller de música de Badalona i fa cursos intensius de tècnica vocal, repertori i cant coral popular. També fa cursos d'estiu específics a Crisol de Cuerda, Encuentro de Música de raíz (amb el colectiu Coetus), Encuerpa, Wim, entre d'altres.
Ha tingut l'honor de treballar amb músics increïbles i en aquest camí musical s'ha interessat especialment per les músiques d'arrel popular: des de la MPB, el folklore argentí i llatinoamericà i la música popular de la península Ibèrica i Illes Balears i Canàries o el jazz i les músiques improvisades.. Forma part de diverses formacions: UNA (cançons populars per a quartet de corda i veu), Coetus (orquestra de percussió ibèrica), Gafieira Miúda (samba i MPB), a duo amb el contrabaixista Juan Pablo Balcázar, Marta Roma, Naiara Armendáriz entre d’altres.
El 2022 ha enregistrat el seu primer disc de composicions pròpies produït per anomenat Una casa.

PROFESSOR DEL TALLER de MÚSICA per A INFANTS, de la jornada de FORMACIÓ i PROFESSOR DE CELLO DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
QUICO PUGÈS
BIO
Violoncel·lista i pedagog format a l’ESMUC. És professor d’improvisació i/o acompanyament a l’ESMUC, col·labora a l’assignatura de didàctica de l’instrument, així com en el postgrau d’arts escènciques i integració social i el màster de musicoteràpia de la mateix escola. Ha participat en projectes de creació musical amb persones amb diversitat funcional, treballa com a professor de violoncel a Soraluzeko musika eskola. És l’autor del CD i llibre «Tangram, violoncel a peces» per la comprensió del cello des de perspectives diferents de la música clàssica. com a intèrpet, ha estat membre del Brossa quartet de corda des de l’any 2010 fins al 2017 i a l’espectacle “Somnis de sorra” de la Companyia Ytuquepintas.

PROFESSORA DE CANT DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
MAGALÍ SARE
BIO
Magalí Sare (Cerdanyola del Vallès, 1991), cantant, flautista i compositora. Es va graduar al Conservatori del Liceu de Barcelona en l’especialitat de cant modern, obtenint el premi extraordinari del Departament de jazz al finalitzar els estudis. Ha editat tres treballs musicals com a líder: “Cançons d’amor i dimonis” (2018) de composicions pròpies amb banda; “A boy & a girl” (2020) de música de cambra electrònica experimental a duet amb el guitarrista mallorquí Sebastià Gris, amb el qual van guanyar el primer premi al concurs de Juventudes musicales de España i
el primer premi al Festival de músiques en llengües minoritàries SUNS Europe, celebrat a Udine; i “Fang i núvols” (2020) de música d’arrel, tradicional catalana iberoamericana, també a duet amb el contrabaixista gironí Manel Fortià, un duet sobretot conegut per haver interpretat d’una manera revolucionària Els Segadors durant la cerimònia d’investidura del 132è president de Catalunya. També ha posat la veu i ha girat amb el projecte “Estómac” (2018) de la pianista i compositora Clara Peya i durant molts anys ha estat la soprano del quartet de veus a capella Quartet
Mèlt, amb el qual va editar dos treballs “Maletes” i “Xarrampim!” després d’haver guanyat l’any 2015 el primer premi del concurs televisiu “Oh Happy Day!” de TV3. La Magalí també es va donar a conèixer al gran públic arran d’haver posat la veu al prestigiós anunci d’estiu d’Estrella Damm l’any 2020.

PROFESSORA DE VIOLÍ i VIOLA DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
LEONOR FALCON
BIO
Violinista i violista, Leonor Falcón s'ha presentat a Nova York en conjunts dedicats al jazz, la música d'avantguarda, llatina i clàssica des del 2010. Les seves col·laboracions i presentacions inclouen la banda de Willie Colón, el Quartet Índic d'Akua Dixon, el Quartet Sirius, Camila Meza i l'Orquestra Néctar, l'Orquestra de Jazz Llatí d'Arturo O'Farrill, Maelo i el Projecte Llatinoexperimental, l'Orquestra d'Improvisadors de Karl Berger, OKwartet, Mimi Jones & Black Madonna, Aventurine de Linda Oh, Pablo Vergara , Michael Leonhart, Veer Quartet de Sarah Bernstein i Noa Fort, entre uns altres. Amb la violinista Sana Nagano és cofundadora del duet d'improvisació Peach and Tomato amb el qual va gravar un primer disc "The Ultimate Pairing" el 2019. El 2017 va gravar el seu primer disc en solitari "Imaga Mondo". També és cofundadora amb Juanma Trujillo i Arturo García de CHAMA, trio de jazz i avant-rock amb un primer àlbum gravat el 2016, un segon àlbum en viu llançat el 2017 i tres senzills llançats el 2020. La seva última producció Imaga Mondo Vol. II està disponible a Bandcamp des de l'11 de març de 2022. Tots els àlbums van ser gravats al seu segell cisquer FalconGumba Records. Leonor ha ensenyat a la ciutat de Nova York durant els darrers 12 anys estudiants de totes les edats, principalment usant el Mètode O'Connor, per al qual és mestra certificada i ha estat part del personal docent en aquests cursos d'estiu des del 2016 fins al 2022. Recentment va iniciar el podcast Falcon Music Talks, entrevistant diferents músics de l'àrea de Nova York i Barcelona. Per a més informació: www.leonorfalcon.com Actualment resideix a Barcelona.

PROFESSORA DE TROMPETA DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
ALBA CARETA
BIO
Alba Careta, trompetista i cantant de jazz nascuda a Avinyó al 1995. Acaba els seus estudis l’any 2019 amb el Màster en Trompeta Jazz al Conservatorium van Amsterdam sota el braç, havent passat per l’ESMuC de Barcelona i el Koninklijk Conservatorium de l’Haia. Des del 2011 ha participat en formacions diverses actives i d’estils molt diferents. Actualment està presentant el segon disc (Alades) amb el seu projecte propi, Alba Careta Group, després de rebre el guardó com a millor disc de jazz pels Premis Enderrock 2019 amb el seu primer treball (Orígens). A més, també forma part de Rodrigo Laviña y su combo (Extraño Weys), l’OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya), Ulls Clucs (Espectacle pedagògic Auditori), Alba Careta & Santi Careta Duo (Espectacle Sons d’un País), Las Albitas… entre molts altres.

PROFESSOR DE TROMPETA DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
CESC BADIA
BIO
Cesc Badia neix a Calders l’any 2001. Des de ben petit està en contacte amb la música a casa seva, on els seus pares li transmeten aquesta passió. Als 7 anys comença a estudiar trompeta amb Joan Fons i es gradua en grau professional al Conservatori de Manresa amb el mestre Joan Arnau, sent seleccionat per participar en dues edicions dels Joves talents del Conservatori. Durant aquests anys Jordi González i Joan-Pau Chaves l’introdueixen al jazz i la música moderna. Paral·lelament, rep classes d’improvisació amb Llibert Fortuny des dels 13 anys, i l’any 2019 entra a l’ESMuC per cursar l’especialitat d’Interpretació de Trompeta Música Moderna, on ha estudiat amb Matthew Simon, Joan Mar Sauqué i Mireia Farrés. També ha rebut classes d’ Ernesto Aurignac, Chris Cheek, Voro García, Peter Bernstein, Òscar Latorre, Perico Sambeat i Kenny Rampton, entre d’altres. És membre de diverses formacions musicals i ha participat en diversos festivals de jazz com el Festival de Jazz de Vinaròs 2020, el Festival de Jazz de Mallorca 2022 o el festival Voll Damm BCN 2023.

PROFESSORA DE TROMBÓ DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
ALBA PUJALS
BIO
Recent tornada de Nova York on ha cursat els seus estudis de jazz a la Juilliard School sota la direcció de Wynton Marsalis. Lidera projectes de diverses formacions com Alba Pujals Quintet o Two Slides: format per la característica de ser un quintet amb dos trombons. Ha actuat a sales reconegudes arreu del món com Dizzy’s Club NYC, Rose Theater (Lincoln Center NY), Bimhuis (NL), North Sea Jazz Festival (NL), Concertgebouwn (NL), Grachtenfestival (NL), Palau de la Música (CAT), L’Auditori (CAT), Festival Jazz de Terrassa (CAT) entre altres. Compartint escenari amb músics de gran trajectòria com Wynton Marsalis, Joshua Redman, Dick Oatts, Perico Sambeat, Carles Benavent…

PROFESSORA DE SAXO DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
IRENE REIG
BIO
Saxofonista i compositora resident a Barcelona.
L’interès per la música d’Irene neix a una edat molt primerenca. Als 15 anys s’endinsa en el món del jazz com a saxofonista quan forma part de la Sant Andreu Jazz Band, per a després estudiar e l’ESMUC amb professors de la talla de Eladio Reinón, Gorka Benítez i Xavi Figuerola. Posteriorment viu a Amsterdam, ciutat on s’instal·la per cursar un Màster d’Interpretació tutelat per Ferdinand Povel.
Reig, compositora i saxofonista, gaudeix ja d’una dilatada trajectòria inundada de referències. El seu primer disc com a líder, Views (DiscMedi/Blau, 2017), formalitzat per un quintet (on es va integrar el trompetista i fliscornista John Swana) i format per temes propis, evoca records de Barcelona, Amsterdam i Filadèlfia, tres ciutats on ha viscut. Els seus dos següents discos són com a líder de l’octet The Bop Collective: el primer porta el nom de la banda The Bop Collective (DiscMedi/Blau, 2018); el segon es titula Iapsis (The Changes, 2019). Tots dos ofereixen temes originals i arranjaments carregats de personalitat i frescor que confirmen a la banda com una de les revelacions jazzístiques nacionals.
Actualment lidera tres formacions: Irene Reig Trio, Irene Reig Quintet i l’octet The Bop Collective.

PROFESSORA DE SAXO DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
EVA FERNÁNDEZ
BIO
Eva Fernández va començar a tocar el saxo al 2001 amb Joan Chamorro com a professor, durant el seu període d’aprenentatge de la mà de Chamorro, va començar a cantar i va ser solista fins al 2016 a formacions com: “”Sant Andreu Jazz Band”” o “”La màgia de la veu””, amb qui va enregistrar diversos treballs discogràfics i
va tenir oportunitat de col·laborar amb músics molt reconeguts.
Al 2017, en finalitzar els seus estudis superiors d’interpretació de saxo jazz, es va submergir en el procés de creació de les seves pròpies cançons, procés compromès amb la recerca del discurs propi que segueix teixint i treballant de forma continuada.
Així va néixer el que considera el seu primer disc propi “”Yo pregunto”” (2018)
Actualment treballa en la gravació del seu proper àlbum on, a part d’escriure la música, s’estrena com a lletrista. Inspirada per la idea d’enviar-se un missatge a ella mateixa de nena, escriu de forma simple i visual sobre tot allò que creu anar aprenent.

PROFESSORA DE SAXO DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
AINA LÓPEZ
BIO
Aina López Pla neix a Manresa i comença a estudiar música al conservatori de la mateixa ciutat. S’endinsa al món del jazz al cap d’un temps quan també descobreix la seva passió per cantar. L'any 2020 comença la carrera de saxo jazz a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i paral·lelament als estudis superiors, combina la seva formació a Cromàtic, centre educatiu del gran saxofonista Llibert Fortuny i amb qui actualment presenta la Beat Band amb la presència a la bateria de Gergo Borlai. Ha tocat en festivals i sales emblemàtiques de Barcelona com el Primavera Sound, el Jamboree i Razzmatazz i ha participat en projectes com La Suite de Lucía o la Suite de la Isla on també estaven presents figures com Joan Albert Amargós i Carles Benavent.

PROFESSOR DE SAXO DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
PAU JORBA
BIO
En Pau neix a Manresa l’any 2000, i cursa els primers estudis musicals a l’Escola Municipal de Música d’Artés. Conclou l’ensenyament professional al Conservatori Municipal de Música de Manresa. Durant aquests anys és introduït al món del jazz i la música moderna pels professors Jordi González, Joan Pau Chavez i Jordi Blanes. Paral·lelament en Pau comença a estudiar al centre Cromàtic (Llibert Fortuny,) amb 17 anys. El Llibert esdevé el primer professor de saxo jazz, i el seu mentor.

PROFESSOR DE GUITARRA DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
SEBASTIÀ GRIS
BIO
Manacor 1994, comença a interessar-se per la música als 13 anys però no és fins als 19 que es trasllada a Barcelona per començar els estudis reglats en interpretació. Allà és on coneix a la gran majoria de músics amb qui treballa actualment, amb menció especial de Magalí Sare, amb la qual han guanyat el concurs de JJMM de Jazz i Música Moderna a Espanya i el SUNS Europe a Itàlia, i amb qui enregistrà el treball A boy and a girl (Microscopi 2020) que actualment estan presentant arreu de la península i a l’estranger.

PROFESSOR DE GUITARRA DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
SANTI CARETA
BIO
Guitarrista, compositor i productor. Nascut a Avinyó. Estudis superiors a l’ESMuC.
Forma part de grups com Astrio, Extraño Weys, Celeste canta Chavela, Lu Rois i A vore. El 2016 presenta el projecte més personal com a cantautor Els Ocells i l'Stereo. Durant els últims anys ha actuat a molts dels clubs i festivals del país i ha participat en diverses gires per França, Anglaterra, Alemanya, Noruega, Rússia, Xina, Suècia, Àustria, Marroc...
Destaquen produccions realitzades com: Tost i Mont Cau d’Arnau Obiols, Microcosmos de Lu Rois, Haiku Love de Tracy Sirés, la creació de la música de l’espectacle de dansa COSSOC o el curtmetratge Cua de Sirena. La direcció musical de Sonets de Joguina per l’Auditori de Barcelona, entre altres.
Compta amb una extensa discografia tant en el món del jazz com en pop- rock, i ha participat en formacions com Nonitz amb Lee Konitz, Maria Schneider Esmuc Big Band, Orquestra Simfònica del Vallès, Joana Gomila/Folk Souvenir, Maria Rodés, Magalí Sare, Marc Parrot, Anna Ferrer, Judit Neddermann, Karol Green, Bruno Oro, Sergi Sirvent/9Muses amb Sílvia Pérez Cruz, Celeste canta Machín, Ian Sala, Bindu, Marcel Casellas, Núria Graham, Brams, At Versaris…
www.santicareta.com

PROFESSOR DE PIANO DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
ROGER MAS
BIO
Amb ja 8 discos sota el seu nom, Roger Mas és pianista dels projectes actuals de Carles Benavent, Ana Carla Maza, Marc Ayza, Víctor de Diego, Giulia Valle, Underpool 5.2 i Nadia Basurto. És professor de piano jazz a Musikene (Centro Superior de Música d’Euskadi), professor de piano jazz al Conservatori Superior del Liceu i coordinador del Begues Jazz Camp.
L’ AMJM li ha otorgat el Premi a Músic de l’Any i també el Premi Disc de l’Any. També ha estat Cap de Departament de Jazz i MM tres anys al Conservatori del Liceu.
Formació: Grau Superior en Jazz i MM a l’Esmuc, Diplomat en Magisteri Musical a la RLL, Diplomat per l’Incanop en Jazz i MM havent completat els estudis al Taller de Músics (previ a l’existència del Grau Superior) i Grau Elemental al Conservatori Municipal de Barcelona.

PROFESSOR DE PIANO de l’ESTADA DE JAZZ i convidat al CONCERT/JAM de DIMARTS
XAVI TORRES
BIO
Tarragona (Tarragona) – 20 de juny de 1991. El pianista Xavi Torres és un dels músics més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic nacional. Viu actualment a Amsterdam, on ja ha tingut l’oportunitat de tocar, retroalimentar-se i col·laborar amb grans músics de la talla de Dick Oatts, Terell Stafford, Nir Felder (gravant per a la televisió pública holandesa), Ben van Gelder, Reinier Baas, Tineke Postma, Raynald Colom, Horacio Fumero o Jasper Blom.
Va començar a tocar el piano gràcies a la seva germana gran i, aviat, hi va trobar una eina per expressar-se honestament, alhora que un refugi on amagar-se del món exterior. Al cap d’uns anys, va finalitzar els estudis de grau mitjà al Conservatori de Tarragona, on obtingué el premi d’honor en el grau professional de piano clàssic i també el títol de percussió.
Tot i els estudis clàssics, l’atracció pel jazz i la música improvisada el van portar a cursar els estudis de grau superior de piano jazz a l’ESMuC, on va rebre matrícules d’honor estudiant amb professors com Lluís Vidal, Albert Bover i Joan Díaz. Un cop a la capital Holandesa, ha finalitzat el Màster de Jazz i la Llicenciatura de Clàssic al Conservatorium van Amsterdam, un dels més prestigiosos del món, estudiant amb David Kuyken i Harmen Fraanje, entre d’altres
Entre d’altres, lidera el seu propi grup, Xavi Torres Trio, que recentment ha estat premiat com a «Millor Grup de l’any 2015» per l’associació de músics de jazz i música moderna de Catalunya (AMJM), també va ser finalista com a millor disc i millor compositor. Aquest juny ha guanyat la competició més prestigiosa d’holanda, la «Dutch Jazz Competition 2016», on el jurat va establir que: «Han tingut una superioritat lírica, tècnica i rítmica, amb un enorme potencial, energia i interplay. Harmònicament sona molt interessant, amb moments de molta diversió. Una història musical apassionant i sorprenent».
El març de 2015 va guanyar també el concurs «Keep An Eye International Jazz Award». L’any anterior ja va guanyar el premi com a millor solista en la mateixa competició.
Ha gravat més de 20 Cds amb diferents projectes com Lluc Casares Red grup, BvR Flamenco BigBand, Verd i Blau, Vuma Ian Levin… El seu primer disc com a líder és ¨Skyline¨, amb el Xavi Torres Trio (Vic Moliner, contrabaix; Joan Terol, bateria), gràcies a la discogràfica Seed Music Records i el productor Joan Díaz, que ha tingut una gran recepció per part de la crítica i del públic tant a l’estat espanyol com a Holanda i altres països europeus. El març de 2014, el trio va rebre un encàrrec especial del Festival de Dixieland de Tarragona per realitzar un concert juntament amb dos dels saxofonistes més importants del país, Perico Sambeat i Llibert Fortuny.
Ha tocat com a solista a la sala 1 de l’Auditori de Barcelona amb l’orquestra de l’ESMuC i sota la direcció de Lluís Vidal. L’any anterior va tocar, també com a solista, amb la Cobla Sant Jordi, estrenant una obra de Jordi Feliu. Ha rebut diferents beques artístiques, com són la beca Anna Riera, beca de la Generalitat de Catalunya per a estudiar artístics a l’exterior i el Jacques Vonk Fonds holandesa.
En aquests anys ha tocat en 3 continents en països com EEUU, Sud-àfrica, Espanya, Holanda, Alemanya, Itàlia, Marroc o Andorra i festivals com el North Sea Jazz Fest, Gracthen Festival, Grahamstown Jazz Festival, Bimhuis, Amsterdam JazzFest, Siena Jazz Festival, Orbit, Jamboree, Bogui Madrid, Bilbaina, Jazz in Mallorca…
Ha rebut classes o masterclass de músics referents com Fred Hersch, Ambrose Akinmusire, Mark Turner, Miguel Zenon, Avishai Cohen i Maria Schneider, i ha treballat com ha substitut de professor de piano al Conservatori d’Amsterdam, i pianista acompanyant a l’ESMuC i ha sigut professor al seminari de Grahamstown 2015, Sud-àfrica.

PROFESSOR DE CONTRABAIX DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
MANEL FORTIÀ
BIO
Després d’una temporada a NYC, el contrabaixista cassanenc Manel Fortià s’ha establert com una nova veu dins l’escena europea. El seu sentit melòdic, precisió rítmica i creativitat l’han convertit en un dels músics més singulars i originals de la nova generació i li ha permès actuar amb músics de la talla de Dave Liebman, Chris Cheek, Arturo O’Farrill, Chano Dominguez… en alguns dels més prestigiosos festivals i clubs de jazz del planeta. Entre els últims àlbums com a líder trobem: -“Despertar” (Premi Enderrock 2023, Premi Núvol 2022…), on interpreta composicions pròpies inspirades en Nova York amb el seu nou trio europeu format pel pianista balear Marco Mezquida i el bateria francès Raphael Pannier. -“Arrels” (10 millors discs de jazz de 2021 segons Enderrock, finalista al 7Virtual Jazz Contest 2022...), l’enregistrament debut del seu nou projecte de free-flamenc-jazz “Libérica”, juntament amb el multipremiat cantaor i saxofonista Antonio Lizana. -“re-TORNAR” (2023) del popular duet amb Magalí Sare, on exploren el folklore iberoamericà des d’una nova prespectiva fresca i original. A més a més ha aparegut en més de 60 discos com a colíder i com a sideman, inclosos “Estándares” (2022) amb el Grammy-Awarded pianista Chano Domínguez & Antonio Lizana, “Tornaviaje” (2022) de Gonzalo Del Val Quartet, amb Raynald Colom i Romain Pilon, “Buleria Brooklyniana” (2018) amb el trio Marquès/Fortià/Pannier i “My Old Flame” (2015) a duo amb Marco Mezquida.

PROFESSOR ASSISTENT DE BAIX DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
ANIOL TORRENTS
BIO
L'Aniol Torrents és nascut i criat a Vic l'any 2002, Catalunya. El seu interès per la música comença amb 7 anys tocant el baix elèctric a l'Escola de Música de Vic i no ha deixat de desenvolupar-se i expandir-se des de llavors. Amb 14 anys forma el seu primer grup de jazz fusió, "BUG" experimentant amb composicions pròpies amb influències llatines i de jazz contemporani. Dos anys després graben el seu primer àlbum "On està el centre?" i han tocat a múltiples sales de Barcelona, Vic, Manresa, entre altres ciutats de Catalunya. Ha rebut classes de baixistes/contrabaixistes com David Mengual, Manel Fortià i Carles Benavent. L'any 2020 comença els seus estudis professionals en jazz al Conservatorium van Amsterdam, on ha pogut estudiar amb baixistes internationals com Jeroen Vierdag, Theo de Jong i Dominique di Piazza. Durant la seva estada a Amsterdam, ha participat en projectes com Jong Metropole o Jazz Focus Big Band, i s'ha ficat en varies escenes d'estils diversos que li han permès créixer i expandir-se com a baixista, contrabaixista i músic en general.

PROFESSOR DE BATERIA DE L’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT i PROFESSOR DEL TALLER de MÀGIA i PERCUSSIÓ PER A INFANTS
JOSEP CORDOBÉS
BIO
Començà a tocar la bateria de ben petit i ràpidament s’involucrà amb el llenguatge de jazz dins de les big bands. Gravant, tocant i viatjant amb big bands com la «Big Bom Band» o la «OJO Taller de Músics» Graduat a l’ESMuC i tornat de Suïssa on ha viscut durant més de dos anys cursant estudis de màster en composició, producció i interpretació per la FHNW JazzCampus de Basilea. Als seus 30 anys ha tingut l’oportunitat de tocar i aprendre de figures com Jeff Ballard, Malcolm Braff, Mark Turner, Guillermo Klein o Ambrose Akinmusire entre d’altres. OldFolks és el nom del projecte que lidera i intenta treure a passejar quan les condicions ho permeten. Al novembre del 2022 va veure la llum el primer EP titulat TotsElsMals.

PROFESSOR de PIANO, ARRANJAMENTS I DIRECCIÓ DE BIG BAND de l’ESTADA DE JAZZ/MODERNA I CREATIVITAT
DANIEL LÓPEZ
BIO
Dani López (Olot 1994) és compositor i multiinstrumentista.
Des de molt jove que toca diferents instruments i que escriu música per a diverses bandes. Gràcies a això, ha assolit una gran experiència en estils musicals variats, com ara folk, jazz, música clàssica i contemporània, i alhora, aquesta experiència també li ha ensenyat com de rica pot arribar a ser la música.
El 2016 es gradua en saxo clàssic i dos anys més tard, es gradua en composició, ambdós al Conservatori Superior de Música del Liceu. Ha rebut classes dels reconeguts compositors Benet Casablancas i Benjamin Davies, i dels saxofonistes Albert Julià i David Salleras. Durant els seus estudis va ser guardonat amb la beca Ferrer-Salat i amb el premi final de carrera del departament de composició del Conservatori Superior de Música del Liceu 2018.
Ha escrit diverses peces de música de cambra, una peça per orquestra de cambra i un concert per saxo, orquestra de corda, piano i percussió, que ha estat interpretat a Espanya, Portugal i Mèxic.
Com a saxofonista, ha guanyat concursos tant de solista com de músic de cambra, com ara Ecoparque de Trasmiera (2014) i Arjau Música catalana XX-XXI (2013), aquest últim, tocant una peça pròpia.
Dani López treballa com a músic “freelance”, formant part de diferents projectes, com ara Magalí Sare, El Pot Petit, Cia. Holoqué (La Caixeta) i Hop al Metro. Recentment ha produït els discos 10 Anys – El Pot Petit (Premi Enderrock 2019 Millor disc de música familiar) i Praxinoscopi – Criatures (Premi Enderrock 2019 Millor disc de folk). En aquests discos ha fet gairebé tots els arranjaments, gravat diversos instruments i escrit dues cançons originals (Praxinoscopi).
El seu últim projecte, i també el més personal, és Dani López Quartet. Aquí, podem trobar el seu treball propi més sincer com a compositor, productor i músic.

Saxofonista i artista convidat a l'entrevista musical i Jam de dilluns 17
SANTI DE LA RUBIA
BIO
Comença els seus estudis de saxofon als vuit anys. L’any 2002 finalitza el Grau Professional de saxo clàssic amb Matrícula d’Honor i es trasllada a Barcelona per a estudiar jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Allà rep classes de professors com Xavier Figuerola, Eladio Reinón i Ignacio Gascón, i es gradua al 2006 també amb Matrícula d’Honor.
Amplia la seva formació assistint a seminaris i classes particulars amb Perico Sambeat, Javier Vercher, Dick Oatts, Dave Liebman, Bob Mintzer, Jerry Bergonzi, Bill McHenry, Chris Cheek, Mark Turner, Walter Smith III i Seamus Blake.
Compagina la seva activitat com a intèrpret amb la docència. En aquest àmbit s’ha especialitzat i ampliat la seva formació amb un Màster en Pedagogia per a músics a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Actualment, imparteix classes d’instrument, improvisació i combo a al Taller de Músics Escola de Música i al Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals (ESEM).

Cantant i artista convidat a l'entrevista musical i Jam de dimarts 18
SALVADOR SOBRAL
BIO
Va viure als Estats Units ia Espanya, a Mallorca i Barcelona, on va estudiar a la prestigiosa escola Taller de Musics. Durant aquest període va compondre les seves cançons, va crear diversos projectes i va descobrir la seva identitat musical.
El 2016, va llançar el seu primer àlbum en solitari, «Excuse me».
El 2017 va participar al Festival de la Cançó, on interpreta la cançó Amar pelos Dois, escrita per Luísa Sobral, que el faria guanyar el Festival d'Eurovisió aquell mateix any, amb la puntuació més alta de la història. Des de llavors ha estat distingit amb diversos premis i mencions i aclamat per la premsa nacional i internacional.
Al març de 2019 va llançar el seu segon àlbum, «París, Lisboa», que el va portar a una extensa gira per tot Europa.
Al costat del seu treball en solitari ha desenvolupat nombrosos projectes que s'estenen a altres universos musicals i de diferents orígens: Noko Woi, Alexandre Search, Mutrama, Ànima Nostra, Cinquena das Canções i, més recentment, Salvador Sobral canta Brel. “bpm” va ser el seu tercer registre en estudi. Gravat el gener de 2021 als estudis Le Manoir de Léon, al sud de França, i compost íntegrament per Salvador amb el seu amic Leo Aldrey, que també és responsable de la producció del disc. El setembre del 2022 arriba l'EP “SAL”, compost per un tema original i tres temes que formen part del repertori en viu, però que, fins ara, encara no havia estat editat en disc. Gravat a casa, en format piano i veu, és alhora un viatge i una invitació a endinsar-se a l'univers personal i íntim del músic. A poc més d'un mes del seu debut al Brasil, país on sempre va somiar tocar i que el va rebre amb els braços oberts i les sales plenes, Salvador Sobral va avançar el nou àlbum d'originals, amb el llançament de “en arribar”. El duet amb Jorge Drexler, llançat digitalment a l'abril de 2023, formarà part de “TIMBRE”, el quart àlbum d'estudi que arriba el 29 de setembre.

Baterista i artista convidat a la Masterclass i Jam de dimecres 19
DAVID XIRGU
BIO
<p class="p1">Nascut a Badalona. La música que escoltava a casa seva des de molt petit era: Per part del pare; el jazz (Art Blakey, Monk, Max Roach, Miles Davis, Modern Jazz Quartet, Dave Brubeck). Per part de les germanes; la música soul i funk (James Brown, Ottis Redding, Sly & The Family Stone, Aretha Franklin); i per part de la mare; sarsuela, cobla i folklore català.<br />Dels 10 als 15 anys va estudiar piano i solfeig al Conservatori Superior de Música del Liceu. La bateria era el seu instrument de sempre, però la tocava d’una manera autodidacta. Als 18 comença a estudiar en escoles de música moderna (l’Aula i El Taller).<br />Des de l’any 1985 ha estat membre i/o fundador d’un gran nombre de grups musicals. També ha liderat el seu propi quartet, amb qui ha enregistrat dos cds.<br />Alhora, ha pogut tocar amb músics de reconegut prestigi com John Abercrombie, Dave Douglas, Vince Mendoza, Dave Liebman, Fred Hersch, Norma Winstone, Ingrid Jensen, Mark Feldman, Kurt Rosenwinkel, Ben Monder, Art Farmer, Chris Cheek, Charles Tolliver, Dave Schnitter, o Mulgrew Miller.<br />Té enregistrats més de vuitanta discos de jazz.<br />Des de l’any 2001 és professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el 2008 entra a formar part del quadre de professors del Conservatori Superior del Liceu.</p>
El 1993 li van ser atorgades beques per realitzar una llicenciatura a Jazz a Berklee College of Music a Boston on va estudiar arranjament, composició, improvisació i execució i per exercir un Master al New England Conservatory de la mateixa ciutat.
Immediatament després de graduar-se amb honors el 1997, el saxofonista cubà Paquito D'Rivera va incloure Antonio a l'alineació de l'United Nation Orchestra que va ser fundada per Dizzy Gillespie i que D’Rivera va reprendre després de la mort del trompetista. Seguidament d'una extensa gira per Europa i els Estats Units el baterista mexicà va passar a formar part del trio del pianista panameny Danilo Perez per més de dos anys, cosa que va catapultar Sanchez a l'escena del jazz internacional.
El 2001 es va convertir en el baterista predilecte del llegendari guitarrista Pat Metheny amb qui va treballar per més de 20 anys en pràcticament tots els seus projectes. Aquests inclouen l'aclamada agrupació The Pat Metheny Group” (amb què va gravar les seves dues últimes produccions “Speaking of Now” i “The Way Up”), el Pat Metheny Trio amb Christian McBride, Unity Band, Unity Group, Quartet Revisited amb Gary Burton i Steve Swallow entre un altres.
El seu nom apareix en més de 150 enregistraments i ha treballat amb llegendes de la música moderna com Chick Corea, Michael Brecker, Gary Burton, Charlie Haden, Toots Thielemans, Mike Stern, Bela Fleck, Maria Shneider, Joshua Redman, John Patitucci, Dianne Reeves , Chris Potter, Kenny Werner, Dee Dee Bridgewater, David Sanchez, Avishai Cohen, Marcus Roberts, Miquel Zenon, Jane Monheit, Luciana Souza i Claudia Acuña.
La carrera solista d'Antonio també ha estat prolífica. El 2007 va treure el seu primer disc "Migration" que va ser considerat un dels millors discos de l'any per la revista "Downbeat" i un dels debuts més destacats per la publicació "The Village Voice". Aquesta producció compta amb les participacions estel·lars de Pat Metheny i Chick Corea a més dels saxofonistes Chris Potter, David Sánchez i el baixista Scott Colley.
El 2010 va editar la seva segona producció “Live in New York”, un doble àlbum en viu gravat al Jazz Standard amb Miguel Zenon, David Sánchez i Scott Colley.
El 2013 marca l'aparició de la seva tercera producció "New LIfe" i la primera incursió amb el seu grup Migration (Dave Binney, Donny McCaslin, John Escreet i Matt Brewer) on destaca la participació de la cantant i esposa d'Antonio, Thana Alexa que en dit àlbum va apareixer com a convidada en un sol tema però que posteriorment va passar a ser part permanent del grup. Migration va gravar dos àlbums més: “The Meridian Suite” i “Lines in the Sand” que és una oda al migrant.
Altres produccions de Sanchez inclouen “Three Times Three” (2015) on el baterista va comptar amb tres trios estel·lars formats per Brad Mehldau i Matt Brewer, John Scofield i Christian McBride a més de Joe Lovano i John Patitucci; “Bad Home”, l'àlbum experimental completament solista nominat al Grammy el 2018 a la categoria de Musica Instrumental Contemporània; “Channels of Energy” arreglat per a Sanchez i la WDR Big Band alemanya pel guardonat arranjador i compositor Vince Mendoza; “Trio Grande”, una col·laboració amb dos dels músics de jazz de la nova generació més innovadors de l'actualitat, Gilad Hekselman i Will Vinson i la seva més recent producció “SHIFT Bad Home Vol. II” (2022) on Sánchez va donar un fort gir musical enlistant un elenc extraordinari de cantautors i instrumentistes contemporanis com Dave Matthews, Trent Reznor, Lila Downs, Silvana Estrada, Kimbra, Ana Tijoux, Rodrigo i Gabriela, Pat Metheny, Meshell Ndegeocello i molts més. En aquest àlbum Antonio va reimaginar material escrit i interpretat per aquests artistes realitzant a més tota la producció i executant tots els instruments.
El 2021 va fundar el grup Bad Home (Thana Alexa, BIGYUI i Lex Sadler) amb el qual es presenta per tot el món presentant aquest material.
La incursió de Sánchez al cinema va començar el 2013 quan va ser cridat pel cineasta Alejandro Gonzales Iñarritu per compondre la música de la pel·lícula “Birdman”, guanyadora de 4 Oscars. El seu revolucionari treball en la percussió va ser guardonat amb el Grammy, el World Soundtrack Award, Critic's Choice Award, Satellite Award i Hollywood Music in Media Award per la millor banda sonora a més de nominacions al Golden Globe i al BAFTA. Des de llavors ha participat en diversos llargmetratges com el documental “Politica, Manual d'Instruccions”, la comèdia “Hippopotamus” el drama “Harami”, les sèries de televisió “Get Shorty” (3 temporades) i “The Anarchists” a més de molts altres treballs per a campanyes publicitàries.
El baterista i compositor també dedica gran part del temps a l'educació. A més d'impartir clíniques i classes magistrals arreu del món, el 2020 va fundar la Residència Internacional de Jazz Antonio Sanchez a la Ciutat de Mèxic per fomentar l'educació musical a aquest país ia tot America Llatina.
Sanchez ha aparegut com a artista principal a les portades d'algunes de les publicacions més prominents de la indústria com "Modern Drummer" (3 vegades), "Downbeat" (dues vegades), "JazzTimes" (2 vegades), "Drums und Percussion" , “DRUM!”, “DrumHead”, “JazzIt” “Percussioni”, “Batteur”, “Music Pro
"Music:Life" entre d'altres.
Està patrocinat per Yamaha Drums, Zildjian Cymbals and Sticks (que compta amb el model de baqueta "Antonio Sánchez"), Remo Drumheads i LP Percussion a més de ser ambaixador internacional de la marca de roba Ay Güey i dels rellotges Oris.
Actualment resideix entre les ciutats de Nova York i Barcelona.
Forró Dalí té un repertori vast per satisfer als més conscpiciosos paladars de la música del Nordeste de Brasil.

Baterista i artista convidat a la Masterclass i Jam de dimecres 19
JUAN RODRIGUEZ BERBÍN
BIO
Completament bolcat a la música en totes les seves facetes, Juan Rodríguez Berbin és considerat un artesà sonor. És exactament el tipus de músic a què recorre un artista associat a l'arrel tradicional quan vol sortir de la seva caixa i tastar coses noves.
Músic, productor i enginyer de so, guanyador de 2 Grammys Llatins i altres guardons arreu del món. Reconegut a l'escena musical pel seu treball juntament amb KaseO, Andrea Motis, La Mala Rodríguez, Rita Payés, Jorge Drexler, Lucia Fumero, Nico Roig, Peret, Aca Seca Trio, C4 Trio, La Vida Boheme o el seu projecte personal Seward, per citar només algunes referències.
"Sens dubte punk però a la seva manera única"

Baterista i artista convidat a la Masterclass i Jam de dimecres 19
DAVID DOMÍNGUEZ
BIO
David Domínguez (Barcelona 1980), percussionista, s’inicia en la percussió flamenca en l’adolescència i de manera autodidacta.
Ha acompanyat nombrosos artistes flamencs com como Duquende, Montse Cortés, David de Jacoba, Rafael de Utrera, Ginesa Ortega, Antonio Canales, Arcángel, Olga Pericet, Marco Flores, Alfonso Losa, José Maldonado, Juan José Suárez “El Pakete”, Chicuelo, Juan Ramón Caro, entre molts altres.
La seva inquietud musical i la seva constant cerca de noves sonoritats li ha portat a participar en projectes de diversos estils musicals allunyats del flamenco (jazz fusió, música clàssica, música mediterrània, tradicional, etc…), on ha col·laborat amb les germanes Labèque, Joan Albert Amargós, Enric Palomar, Perico Sambeat, Marc Miralta, Javier Colina, Marco Mezquida, Joan Díaz, Lluís Vidal, Carles Denia, Coetus, Antonio Lizana, Jordi Molina, HR Big Band de Frankfurt, la Aahrus Jazz Orchestra, UMO Jazz Orchestra de Helsinki, Brussels Jazz Orchestra, entre molts altres.
Recentment ha participat en els espectacles Déjà vu, Boleros y Al cantar a Manuel de Mayte Martín. També en l’enregistrament i gires de Cuatro (Las Migas), Mi esencia (Rycardo Moreno), Cant Espiritual (Carles Denia), Federico García (Pep Tosar) i El Bestiari (Joan Díaz).
Actualment participa en el projecte educatiu Flamenkat, produït pel Palau de la Música Catalana, com a músic i director musical.

Trio convidat al Concert/Jam de Dijous 20
TRIO FORRÓ DALÍ
BIO
És la unió de tres grans músics de la ciutat de Barcelona: Crá Rosa Percusionista oriundo de Salvador de Bahía, així com també Robson Bonfim (cantant i milti-instrumentista). Cada un d’ells és un compositor innat, i amb una ficció per la improvisació que ronda el salvatjisme. Un punt a part és Ale Ortega Sanfoneiro nascut a Chile amb alarmant fascinació per els solos honestos. El Trío Forró Dalí, té una ànima inususal que privilegia el sabor Tradicional del Forró però atreu també a les “Noves Fórmules” i a l’experimentació en Directe.
Forró Dalí té un repertori vast per satisfer als més conscpiciosos paladars de la música del Nordeste de Brasil.

Baixista. Artista convidat al Concert/Jam de Dijous 20
ANTONY DA CRUZ
BIO
Nascut a Sao Paulo (Brasil), baixista i contrabaixista. Després d’uns anys viatjans i tocant pel món s’instal·la a Barcelona, on se’l pot veure en diferents formats i grups tocant jazz i música brasilera. Durant la seva carrera ha tocat amb artistes de renom com Gilberto Gil, Seamus Blake, Criollo, Fabiana Cozza o Luciana Melo.

PD convidat a la after-jam de dijous 19
RODRIGO LAVIÑA
BIO
Rodrigo Laviña és un veterà del hip hop català amb un gran recorregut a l'escena, ha format part de grups com Pirat’s Sound Sistema i At Versaris en els quals va accedir al llenguatge del reggae i el rap al català. Després de sis anys de silenci presenta una nova discoteca sota el paraguas col·lectiu Extraño Weys.
El març de 2021 va presentar Rodrigo Laviña i el seu combo (Say It Loud Records 2021), un disc dens i treballat al milímetre, que viatjava a través del vinilo i les caixes de ritmes amb textures com la psicodèlia sesentera, l'homenaje al pop català. -yé o la música brasileña.
Aquest any presenta un director exquisit liderat per Rodrigo Laviña i acompanyat per potents músics del panorama jazzístic català.

Cantant i Trombonista, Artista convidat al concert de cloenda
RITA PAYÉS
BIO
Rita Payés Roma va néixer el 26 de setembre del 1999. S’inicià com a trombonista en el si d’una família plena de músics. Anys després va entrar a la Sant Andreu Jazz Band on va començar també a cantar al costat d’Andrea Motis, Magalí Datzira i Eva Fernandez. La seva trajectòria va seguir fora de territori català de la mà de Joan Chamorro, Ignasi Terraza, Josep Traver i Esteve Pi. Amb aquest quintet i d’altres formacions ja ha tocat als festivals més importants de l’estat i a França, a Suïssa, Itàlia, el Marroc, Suècia, Grècia i molts d’altres. Ara ha iniciat la seva gira europea amb un nou project, IMAGINA, acompanyat d’Elisabeth Roma, la seva mare.

Cantant i Guitarrista, Artista convidat al concert de cloenda
POL BATLLE
BIO
Pol Batlle és un dels noms més interessants de la música independent de Barcelona. A més de liderar la recentment desapareguda banda Ljubliana & the Seawolf, ha col·laborat amb artistes tan interessants i dispars com Marina Herlop, Nubla o Xarim Aresté. Ara, inicia una prometedora carrera en solitari amb Colmena.

Espectacle per a tots els públics
PLAYLIST DE AUPA STRINGS
BIO
Playlist és un concert teatralitzat.
3 músics que comparteixen amistat, cadascuna amb el seu estil, es troben per gaudir, influenciar-se mútuament i crear juntes músiques que traspassen les etiquetes.
Playlist fusiona naturalment la música clàssica, el pop-rock, el swing, el heavy metall, el blues, el funk o la música irlandesa en escenes teatralitzades des del joc, buscant els límits dels instruments i de les intèrprets mateixes.

Espectacle per a nadons i família
CANÇONS MENUDES
BIO
Cantem per comunicar-nos d’una manera especial. Cantem per fer més alegres els moments de cada dia. Cantem per expressar afectes i emocions de manera directa. Cantem per celebrar qui som i tot el que aprenem. Ja des dels primers anys de vida ens comuniquem, expressem emocions, juguem i aprenem. Així doncs… quina millor manera de fer-ho que cantant?
És per això que volem compartir aquestes cançons amb totes les famílies que estimeu la música i voleu que formi part del dia a dia dels vostres nadons des del primer moment. Us convidem a fer-vos-les vostres, a adaptar-les, a gaudir-les de la manera que més us agradi i cantant-les amb la vostra pròpia veu. Per al vostre nadó és la veu més preciosa, ja que la coneix i l’escolta des que era dins el ventre i quan li canteu li transmeteu tot el que l’estimeu!
Trobareu cançons per ajudar que les rutines diàries siguin més amenes, repetir-les en els moments de fer una rutina determinada ajuda a crear hàbits, a anticipar-li el que passarà i a dotar aquest moment d’un caràcter més alegre. Altres cançons són jocs rítmics, jocs de falda, jocs de mans i jocs parlats per estimular el sentit rítmic, el llenguatge i la motricitat fina de manera lúdica.
També coneixereu cançons que animen a ballar plegats i plegades, (gràcies al “porteig”, transmetreu les diferents qualitats de la música al nadó a través del moviment del vostre cos) i d’altres que, per contra, ens ajuden a relaxar-nos acompanyades d’un suau massatge afavorint el vincle a través del contacte. Esperem que les gaudiu i us acompanyin a fer encara més alegres, intensos i especials aquests primers aprenentatges junts en l’aventura de créixer.