projecte1

qui som

PROJECTE

Els TeMA és el Festival de Creativitat Musical de la Catalunya Central. Portem dues dècades despertant sensibilitats, creant inquietuds i jugant a aprendre a través d’una proposta experiencial, educativa i lúdica per a totes les edats.

El Festival ofereix una diversitat àmplia de TALLERS, una ESTADA de Jazz i Música Moderna i Creativitat, activitats de FORMACIÓ continuada i CONCERTS, JAM SESSIONS i ESPECTACLES.

Enguany el Festival TeMA s’ha unit al projecte Els Millors Festivals (petits festivals de jazz dels països catalans que s’agrupen per fer ressò de les seves
programacions i co-organitzar activitats conjuntament).

  • 01Tallers
  • 02Estada de Jazz i Música Moderna
  • 03Formació
  • 04Concerts/Jams i Espectacles
  • 05Pedagogia integrada

Projecte

TALLERS

Els TALLERS que oferim són per a totes les edats i no requereixen nocions de música. Es tracta d’activitats per a persones embarassades, nadons i les seves famílies, infants, joves, adults i gent gran que tingui ganes de passar una bona estona i desenvolupar la seva part més creativa!.

Veure activitats d’enguany AQUÍ

Projecte

ESTADA DE JAZZ I MÚSICA MODERNA

És una experiència artística i humana entre alumnat, professorat i artistes convidats. Aquesta activitat està destinada a joves i a adults amb coneixements previs de l’instrument*. Els 5 dies i nits intensives de jazz, música moderna i creativitat tenen com a finalitat fomentar la creativitat i l’aprenentatge musical d’una forma vivencial compartint escenari amb professorat i artistes de renom dins el panorama del jazz i música moderna nacional i internacional i dotant l’alumnat d’eines i motivació per continuar treballant durant l’any.

A les passades edicions hem tingut el plaer de comptar amb la presència d’artistes com: Carles Benavent, Chris Cheek, Clara Peya, Elisabet Raspall, El Petit de Cal Eril, Ferran Palau, Jorge Rossy, Meritxell i Judit Neddermann, Sílvia Pérez Cruz, Michael League (Snarky Puppy), Núria Graham, Perico Sambeat, Marco Mezquida, Seamus Blake, entre molts altres.

Veure activitats d’enguany AQUÍ

*a partir de 13 anys i recomanem un mínim de 4 anys tocant un instrument o cantant.

Projecte

FORMACIÓ

Oferim activitats pedagògiques en forma de Jornades per a professorat de música i persones interessades en la pedagogia musical, enfocades a proveir d’eines i recursos per treballar la música i la creativitat musical a l’aula. També intentem promoure espais de diàleg i d’intercanvi per reflexionar sobre l’estat de l’educació artística actual i crear xarxa entre professionals.

Veure activitats d’enguany AQUÍ

Projecte

CONCERTS/JAMS i ESPECTACLES

La part més lúdica del festival és aquesta, la cirereta del pastís que diàriament oferim als espectadors.

Als CONCERTS/JAM SESSIONS l’alumnat és el principal protagonista. Aquest comparteix escenari amb grans noms del jazz i la música moderna nacional i internacional. Cada nit (de dilluns a dijous) té lloc aquesta experiència en format CONCERT amb alumnat, professorat i artista convidat i a continuació s’obre torn a una JAM protagonitzada per l’alumnat, el professorat i altres músics i cantants que tinguin ganes de pujar a l'escenari encara que no estiguin inscrits a l’estada.

ESPECTACLES per a diferents públics i edats on les temàtiques inclouen música, dansa, teatre, circ, etc 

El CONCERT de CLOENDA es celebra l’última nit del Festival que consta d’una mostra al públic de l'experiència que hem compartit durant la setmana. El concert inclou l'actuació en directe del Cor i la Big Band dels TeMA acompanyats de l’artista convidada i  tocant repertori propi de l’artista.

Veure activitats d’enguany AQUÍ

Projecte

PEDAGOGIA INTEGRADA

La pedagogia i la formació continuada també son un dels pilars dels TeMA des de la seva creació. Actualment oferim convenis de pràctiques a l'alumnat d’escoles, universitats o altres institucions que tenen ganes d’aprofundir coneixements i descobrir com funciona un projecte cultural com el nostre. Les persones de pràctiques treballen diàriament amb l’equip dels TeMA i amb els professors i artistes convidades des de la producció, comunicació, creació de les activitats que oferim.

pedagogia